DANSKE SEILBÅT PRODUSENTER

Da er turen kommet til Danmark for og se hva de har og tilby av seilbåter på markedet.

Vi starter med X- Yachts , etablert i slutten av 70 tallet i Haderslev rett syd for Kolding. Her produseres det luxeriøse seilbåter i flere størelser og prisklasser. Båtene har fått betegnelsene Xc, Xp og X  og ligger i prisklassen fra 116 000 euro og opp til ca 2 100 000 euro, litt for envær smak og lommebok.

Den minste modellen har betegnelsen XC 35 og er på 35 fot, denne båten vant Sail Magazines boat of the year i 2015, ikke dårlig.

Den største båten har betegnelsen X 6, og den er på over 65 fot. Dette er en havseiler av virkelig elegant klasse.

Jaegerspris

Brandt- Møllers baadebyggeri er neste, etablert i 1946 så dette er et godt etablert båtbyggeri. Du finner båtbyggeriet i Jaergerspris som ligger rett nord for Roskilde.

Her produseres det små tre og glassfiber båter. Det er både seilbåter og motorbåter de har i sine lister. The Nordic Folkboat som er på 7,64m og BM Famely som også er på 7,64 m, en grei familiebåt og har en overkommelig prisklasse.

De vurderer også å starte med husbåter i sin produksjon. Tegningene ligger klare på Houseboats-2-move som den har blitt kaldt. Med 16,5 meters lengde og på to etasjer blir det 170 kvm, så det blir nok tumleplass for hele familien her. Foreløbig ligger det ikke noen prislapp ute på denne båten, men den vil nok koste en del.

Vejle

Børresen Bådebyggeri ligger i Vejle Øst og har over 70 års erfaring med båtbygging. Det blir produsert seilbåter av typen BB Drage, BB 10 meter, BB Soling, BB Yngling, CB 66 og G Force X- Treme 25. Dette er båter som blir brukt mye i seil regattaer og er også konstruert for dette.

Vesløs

Bådbygger Peter Madsbøll bli neste, stedet finner du i Vesløs som ligger nordvest i Danmark. Dette er et lite firma som ligger på en gård i Øsløs med utsikt over Limfjorden. Han produserer klink bygde båter i forskjellige varianter, fra små robåter og små seilbåter til større fiskebåter.  Seilbåtene er sjekter på mellom 16 og 22 fot, og modellen Snare som er små greie seilbåter. Her utføres også reperasjoner og vedlikehold av trebåter.

Kolding

Luffe Yachts i Kolding som ligger helt i nordenden av Lillebelt. Der finner man seilbåter med høy kvalitet og høy standar. Oluf Jørgensen startet sin båtbygger karriere i 1963, da som ansatt. Han startet som selvstendig båtbygger med Luffe i 1973 og utviklet flere modeller utover tiden,  alt fra 36 fot opp til 54 fot. Seilbåter med god komfort og kvalitet.

Nordship Yacht som etablert i 1978 og het da Buchwald Yachtværft, de overtok rettighetene til Nordships båtprogram i 1988 og videreutviklet båtene til det de er i dag. Produksjons lokalene ligger i dag i Lunderskov hvor det hovedsakelig blir produsert seilbåter, men de har også motorbåter som Nordic Cruiser en flott day cruiser. Seilbåtene går under betegnelsen 380 DS, 40 DS, 430 DS, 430 DS Classic og Custom Line.