EUROPEISKE BÅTPRODUSENTER 2

I forrige artikkel kikket vi litt på noen båtprodusenter i Europa, og vi fortsetter litt videre i denne artikkelen. Vi kommer til å hoppe litt hit og dit til forskjellige land, men alle har spennende seilbåter å tilby. Utvalget er stort, og prisene er veldig variable. Noen passer hverdagsfamilien, og andre de litt mere kravstore og pengesterke.

Oyster Marine

Oyster Marine har tilholdssted i Ipswich i England, det ble etablert på tidlig 70 tallet av Richard Mathews. Det er stort sett seilbåter som blir produsert her, med de har også noen modeller med motorbåter og tilby. Her er det en del varianter og velge mellom når det gjelder størrelser og prisklasser, så man kan nok finne en båt som passer for de fleste her.

 

LaserPerformance

LaserPerformance er opprinnelig Canadisk men de har også en avdelig i Northamton i England. Det ble startet i Canada i slutten av 60 tallet av Bruce Kirby og Ian Bruce. De hadde ideene men ikke midlene så de måtte  ta med seg sine ideer til eksisterende båtbyggere som de klarte og lage gode avtaler med.

Her er det snakk om små seilbåter til fritid og til konkurranser. Her finner man helt klart sin første seilbåt som passer både lommebok og de kvalifikasjoner i seiling som man har.

Alubat

Alubat er et Franskt båtbyggerfirma, det finner du i Le Chateau D`olonne ute ved kysten. Det ble startet opp i begynnelsen av 70 tallet, så her har man nesten 50 års erfaring med seilbåter.

Dette båtbyggeriet har spesialisert seg på aluminiums båter noe som er ganske nytt her i Norge.

De har ti modeller i sin produksjon i fra 36 for og opp til 70 fot.

Den ene modeller er en katamaran båt på over 14 meter lang og med en bredde på nesten åtte meter har man god plass ombord. Dette er noen riktig flotte båter og prisen er nok litt over middels.

Privilege Marine

Privilege Marine er også et Franskt firma med katamaraner som spesialitet.

Det finner du i byen Les Sables d`Olonne som også ligger helt ute ved den Franske kysten.

Firmaet ble startet opp i midten av 80 tallet av Philippe Jeantot, dobbelt verdens mester i seiling. Det ble fort et populært merke og ble fort det ledende katamaran merket i Amerika.

Med tre forskjellige serier Privilege, Furio og Euphorie får man et greit utvalg av båter som passer for de fleste til varierte priser.

Beneteau

Beneteau er også et franskt seilbåt merke.  Dette er et gammelt firma med oppstart så langt tilbake som i 1884, grunnleggeren var Benjamin Beneteau som startet opp i byen Croix De Vie.

Dette er et merke som har blitt utrolig populært verden rundt, noe som har gjort at de har nå avdelinger også i Usa og England. Med sine fem produksjons steder i Vendee fylket i Frankrike i tillegg så sier jo dette litt om størrelsen og antall båter som blir produsert hvert år.

De har også et godt utvalg med syv serier med igjen fra fire til ni modeller i hver serie finner man garantert en båt som passer sitt behov og lommebok her De har også et godt utvalg av motorbåter i sin produksjon.