EURPEISKE BÅTPRODUSENTER

Seilbåter har eksistert i veldig mange år. Det var jo den eneste måten foruten robåter som man kunne få fart på båten ute på vannet i gamle dager.

Det har med tiden blitt mange båtbyggere som har spesialisert seg på akkurat seilbåter, mens andre igjen kombinerer dette med motorbåter og robåter.

Noen av dem som er rundt omkring i Europa kommer vi nærmere inn  på her.

Hanse Yachts

Hanse yachts finner man i Greifswald i Tyskland, byen ligger ute ved kysten nordøst i Tyskland ikke så langt unna grensen til Polen.

Firmaet startet opp i 1990 med kun en seilbåtmodel, Hanse 291 som er den minste båten i Hanse familien. Opp gjennom årene utvidet de eller byttet med en til to nye modeller hvert år og har i dag ca ti forskjellige båter i dagens produksjon. I fra 31 fot til 69 fot, så her har du en god sjangs for og finne deg en seilbåt du liker og i een prisklasse som passer din økonomi.

Dehler Yachts

Dehler yachts er et velkjent navn i den Tyske båt miljøet, med opprinnelse helt tilbake til 60 tallet har de gjort det bra på båtmarkedet.

Det orginale firmaet eksisterer ikke lenger, det ble overtatt av Hanse Yachts i slutten av 2000 tallet, men båtene blir fortsatt produsert under Dehler navnet med samme stil og kvalitet som før.

Dagens produksjon består av seilbåter i fra 29 fot opp til 46 fot.

Bavaria Yachts

Bavaria finner man i Giebelstadt i Tyskland ikke langt fra elven Main. Her får man seil yachts, motor yachts og katamaraner, det er fem forskjellige modeller av seil yacht, fire modeller av motor yach og seks modeller av katamaran båtene.

Dette er eksklusive båter med høy standar og pris selvfølgelig deretter.

KaiserWerft er neste, dette er luxusbåter i topp sjiktet. KaiserWerft finner man i Buchs SG i Sveits. Den minste båten de produserer er på 30 meter og den største på hele 86 meter, her snakker vi virkelig om store båter, igjen kun for de med nok penger i banken. Her er det kvalitet og utstyr de fleste bare kan drømme om, men med over 70 års erfaring har de nok full kontroll på sine produkter og skuffer nok neppe.

De har da produsert over 100 yachts på opp mot nesten 70 meter gjennom tidene, alt på bestillinger fra kjøperene som selvsagt vil ha sine egene stiler og sitt eget preg på båtene. Noe man mer en gjerne får når man har penger nok. Da etterspørselen har økt på disse luxus båtene har de utvidet og åpnet verft i både Dubai og i Istanbul.

De har i sitt program tre kategorier av båter, motor yachts med fem forskjellige modeller, mega yachts med seks modeller og Catamaran med fem modeller. I tillegg til disse modellene har de nå lagd nye tegninger klare til seks modeller av Kaiser serien som er klare til produksjon, som har fått navnet Kaiser- 35 til Kaiser- 65. Det er bare og vente på bestillingene så blir de satt i produksjon.