SEILBÅT PRODUSENTER VERDEN RUNDT 2

Seilbåten er jo den måten man kom seg frem på vannet på for mange år siden, alternativet var jo da og ro. Noen som kunne bli veldig tungt på de større båtene.

Men fremskrittet har jo gått videre også her og dagens seilbåter er til for ferie og fritid samt konkurrangser. Seilbåtprodusenter er det blitt mange av også etterhvert og noen flere av dem ser vi på her.

Van De Stadt Design

Van De Stadt Design finner man i Nederland i byen Zaandam som ligger rett nord for Amsterdam.

Det ble etablert av Tyskeren E G Van De Stadt i begynnelsen av 30 årene med god hjelp av sin familie og venner.

Der startet han opp med og lage relatift små trebåter av forskjellige tretyper som han eksperimenterte med. Da det kom glassfiber og plast inn i båtproduksjonen gikk også han raskt over til dette matrialet for og kunne konkurere med de andre ute på markedet.

Han fikk raskt et veldig godt renome innen seilbåt design, med flere seilbåter som vant i forskjellige race og regattaer ble det en ettertraktet båttype.

Det er i dag ca 15 forskjellige modeller de har og tilby kundene sine, her kan du kjøpe en fullt ferdig båt etter ditt eget ønske eller du kan kjøpe deg ett halvfabrikat og gjøre den ferdig selv for de som er litt nevedyktige og har god tid til den slags arbeid.

Tartan Yachts

Tartan Yachts har sitt tilholds sted i Usa, nærmere bestemt i Ohio nede ved havnen i Fairport.

Firmaet ble startet av Charles Britton i begynnelsen av 70 tallet i forbindelse med at han kjøpte opp et anlegg som lagde forskjellige plast og glassfiber produkter.

Det blir i dag produsert seks forskjellige modeller av Tartan serien, i da forskjellige prisklasser og størrelser som kan passe de fleste som er på utkikk etter en seilbåt.

Swan Yachts

Swan Yahts ligger i Finland i byen Jakobstad som ligger ved kysten litt nord i landet.

Det ble etablert i midten av 60 tallet av Pekka Koskenkylæ som satset på lukseriøse seilbåter som da ligger i den dyreste  prisklassen.

Her er det ti forskjellige modeller i fra 54 fot og opp til 115 fot som blir produsert i dag. Totalt har de hatt veldig mange forskjellige modeller opp igjenom årene, godt over 70 forskjellige modeller har det blitt produsert i fra starten av. Noe som er ganske betryggende og vite at her er det god erfaring med seilbåter.

De har også sin egen racing opplegg og står da som arrangør av tre forskjellige klasser, Klubb Swan 42, Swan 45 og Club Swan 50. Så her er det bare og melde seg på om du vil bli med på en liten regatta med din Swan seilbåt.

Leie seilbåt kan du også få gjort her, ikke akkurat billig disse båtene her nei. Den minste i klassen får du for ca 17000 Euro i uken og den dyreste ligger på ca 80 000 Euro i uken, ikke akkurat noe for en vanlig familije ute på tur dette nei.