SEILBÅTER

Seilbåter er jo en veldig fin måte og nyte freden ute på vannet på, mange har virkelig fått opp øynene for denne måten og nyte fritiden på. Tilbudene på seilbåter verden rundt er mange og noen flere skal vi nå se på her.

Boo Marin

Boo Marin er et svensk firma som lager Arcona seilbåter. De holder til i Gustavsberg Havn rett utenfor Stockholm. Firmaet ble etablert av Ingrid og Bengt Jansson og den første båten de lagde i starten av 80 tallet fikk navnet Arcona 32 det ble starten på karrieren deres i båtbygger bransjen.

Det er også en avdeling i Norge som forhandler disse båtene, Arcona Yachts som du finner i Oslo.

Catalina Yachts

Catalina Yachts er et amerikansk seilbåtmerke. Firmaet finner vi i Largo i Florida og i Woodland Hills i California.

Det var Frank Butler som startet firmaet i 1970, men med formål om å lage gode solide seilbåter. Noe han så absolutt har lykkes med. Det har blitt til en av de største seilbåt merkene i Amerika.

De har produsert omtrent 16 000 Catalina 22 modeller og ca 13 000 modeller av Catalina 27 og 30. Totalt har de 12 forskjellige modeller og tilby kundene sine. Så her har man gode muligheter for og finne en seilbåt som faller i smak og i en prisklasse som passer de fleste.

Degerø Yachts

Degerø Yachts finner man i Inkoo i Finland, det ligger litt vest for Helsinki. Det ble etablert i 1980 med formål om og lage en båt som alle ville kunne bruke.

Her er det båter i fra 29 fot og opp til 38 fot som blir produsert i seks forskjellige modeller. Dette er som sagt seilbåter som passer for de fleste, i både pris og standar.

Elan Yachts

Elan Yachts ligger Begunje na Gorenjskem i Slovenia, oppe i den nord vestlige delen av landet. De har over 60 års erfaring med båtbygging, de startet opp i det små med kanoer, kajakker og småbåter. Da de så fikk en stor ordre i fra Amerika i 50 årene på småbåter tok det seg kraftig opp og de fortsatte med større båter opp igjennom årene.

De har i dag et veldig godt rykte for sine flotte seilbåter som de nå produserer i tre forskjellige modeller. Elan Yachts, Impression Yachts og Grand Turismo. Elan kommer i fire forskjellige størrelser i fra 30 fot og opp til 39 fot. Impression kommer også med tre forskjellige størrelser i fra 39 fot og opp til 49 fot mens Grand Turisimo har foreløbig bare en størrelse og den er på litt over 43 fot lang.

Dette er virkelig noen flotte seilbåter, det er det ingen tvil om. De har også vunnet tittelen «Europas Yachts of the year» to ganger – så det sier jo en del.

Det har også blitt en god del medaljer på disse båtene opp igjennom årene. De har gjort det godt i mange forskjellige seilas og regattaer de har deltatt i.

Så dette er båter beregnet både på konkurranser og til ferie turer med familien. Prisen på båtene er heller ikke avskrekkende.