SEILBÅTPRODUSENTER I FINLAND

Det har blitt mange land som driver med seilbåtproduksjon. Jeg tar en liten tur til Finland for og se på hva de har og tilby oss av diverse merker og modeller.

Først ut blir NAUTICAT, det ligger i Riihikoski noen få mil nord for Turku Åbo. Her produseres det Yacht av typen seilere og motorseilere fra 10 meter til 15,90 meter.

Dette er båter som er bygd for det spesielt krevende nordiske været, med over 3000 Nauticats som så langt har blitt produsert her er det solid erfaring med båtmerket som resulterer i en god båt.

Båttypen er delt opp i to hovedgrupper, tradisjonelle ketch rigga motorseilere og pilothouse seilere yachter.

Motorseiler modellene er 331, 38 og 441. Pilotbåtene har fått betegnelsen 321, 351, 37, 385, 42, 515 og 525.

Dette er båter som er kjent for komfort, romslighet og pålitelighet. Disse båtene egner seg like godt i Finland, Alaska eller i Karibien.

Luksus

Så kommer vi fram til noe virkelig luksuriøst, BALTIC YACHTS. De holder til i Jakobstad og har i tillegg et verft i Bosund. Her er det ikke lange avstanden mellom verftene, bare ca 22 km.

Her er det et godt utvalg av luksus båter, og båter som er beregnet til konkurranser. Med et veldig godt rykte på sine båter er dette stedet verdt og ta en tur til om en er på jakt etter flott seilbåt.

Her kombineres luksus med ytelse i en god kombinasjon som virkelig frister de som driver med havseilas og lange regattaer. Det er en suksessfull båttype som stadig er med i konkurranser i den globale super yacht regatta kretsen og de gjør seg godt bemerket der.

Det var i midten av 70 tallet den første Baltic båten ble avduket i Hamburg, så her er det nesten 50 års erfaring med båtproduksjon.

Maestro

MAESTRO BOATS ligger rett utenfor Kokkola ute ved Østersjøen. Her finner du seilbåter av god kvalitet og i forskjellige prisklasser.

Her har de modellene Maestro 35, 38, 95, 40 og 345 på sine lister. Maestro 40 er på litt over 12 m lang og 345 er på nesten 11 m. 345 er den nyeste modellen de har og tilby, dette er en båt som er bygd i carbon og betegnes som den nye generasjonen performans cruiser racer båter. Raske båter som er relativt enkel å seile.

Sundfors

SUNDFORS BÅTVARV ligger i Karleby også rett ute ved Østersjøen. Her er det utelukkende seilbåter i tre som blir produsert.

Familien Sundfors har drevet med båt bygging siden 30 tallet, så her er det mange års erfaring med trebåt produksjon.

De første seilbåtene var enkle robåter med seil, så ble det mindre seilbåter og etterhvert som salget økte utvidet de med flere og større modeller.

Men det var først i begynnelsen av 60 tallet at de åpnet det som i dag er Sundfors båtvarft, før den tid var det produksjon hjemme hos familien.

Dette er båter som er bygd med høye krav til kvalitet, så her gjør en et godt kjøp om det er en seilbåt i tre man er på jakt etter. Her får du også utført reperasjoner og service av din trebåt.