SEILBÅTSPRODUSENTER VERDEN RUNDT

Seilbåten har jo tatt en god del over markedet i fra motorbåt salget. Mange liker den stillheten og roen som man får når en beveger seg ute på vannet, i motsetning til mange motorbåter som en jo har konstant motorlyden så lenge man ønsker å bevege seg av gårde.

Noen flere av de som produserer og reparerer seilbåter skal vi nå ta en liten tur innom.

Wasa Yachts

Wasa Yahcts finner man i Sverige i Sødertelje by, det ligger flott til akkurat ved innløpet til Søderteljes Kanal så det er enkelt og finne dem her.

Wasa Yachts startet opp i midten av 70 tallet og har med tiden produsert mer en 500 seilbåter i mellom 36 fot og 53 fot med god kvalitet både på innredningen og skroget. Det gjorde da selvfølgelig til at de ble ganske ettertraktede seilbåter.

Det var Hans Marklund som stod for byggingen av båtene, og det var Leif Ågermark som stod for tegningene av dem.

Det er ca 13 forskjellige modeller som har blitt produsert her ved verftet, men i dag fåregår det kun reperasjoner og vedlikehold her. All produksjon er flyttet til Kina og dagens produksjon er beregnet da kun til det Kinesiske markedet.

Men det er en del gode brukte seilbåter av Wasa som er ute på markedet, det er kun tre av de over 500 båtene som ikke er i full drift i dag. Det sier jo alt om kvaliteten på disse båtene.

Westerly Marine

Westerly Marine ligger i Santa Ana i Carlifornia som ligger litt syd for Los Angeles. Det ble stiftet i begynnelsen på 70 tallet av Steve Lee og Lynn Bowser som fortsatt driver stedet.

Her er det store seilbåter som blir produsert med høy ytelse som er beregnet på regattaer, seilkonkurranser generelt og vanlige folk som bare vil nyte tiden ute på vannet i fred og ro.

Det er rundt 16 forskjellige modeller som de har i dagens produksjon, i fra 32 fot og opp til 66 fot lange. Disse er delt opp i Racing modellene med seks modeller, cruising med tre modeller og seks andre varianter deriblandt catamaraner.

Her får du også utført service og vedlikehold på din seilbåt, eller du kan få modernisert- oppgradert båten din etter behov.

Wally Yahcts

Wally Yachts ligger i det fasjonable Monte Carlo i Monaco. Det var den Italienske forretningsmannen Luca Bassani som startet firmaet opp i begynnelsen av 90 tallet.

Wally båtene er kjent for sin høye prisklasse og sin orginale design, noe som gjør at det ikke er mange vanlige arbeidere som har råd til disse båtene. Det er for tiden kun en av dem registrert i Norge, det er Nariida og den er på litt over 100 fot lang.

Wally seilbåter får man i 11 forskjellige modeller og størrelser, populariteten til Wally merket har gjort at de også har begynt og satse på motorbåter for og få ett bredere marked. En typisk design på disse båtene er at ankeret er bortgjemt i skroget og at alle tau er skjult under dekket.

Noe som de absolutt har klart tross stive priser på disse båtene holder de sine markeds andeler oppe.